ترمووود (چوب ترمو) چیست؟ + مزایا و معایب

ترموود چیست؟ + مزایا و معایب

آنچه خواهید خواند:

ترموود یک نوع چوب با ویژگی های خاص نسبت به چوب معمولی است که در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد.

چوب ترموود همان چوب طبیعی است اما با این تفاوت که در یک فرآیند خاص که چوب را در یک فضایی با دما بالا قرار داده و بعد از تغییرات فیزیکی و شیمیایی که در چوب اتفاق می افتد، چوب بدست آمده مقاومت بیشتری نسبت به قبل در برابر تغییرات دما و رطوبت پیدا می کند، همچنین در برابر پوسیدگی و حشراتی که به چوب آسیب میزنند مقاومت بیشتری نشان می دهد.

نحوه تولید چوب ترموود

ترمووود بیشتر از چوب های درخت سرو و گردو تولید می شود. در مرحله اول چوب درخت در یک فضای بدون هوا و اکسیژن قرار داده می شود و سپس با بالابردن دما (حداکثر تا 210 درجه سانتی گراد)، بدون اضافه کردن مواد شیمیایی، چوب شروع به تغییرات فیزیکی و شیمیایی می کند و در مرحله آخر چوب را به آرامی خنک می کنند تا تغییرات به وجود آمده روی چوب ثابت شود.

انواع چوب ترموود

انواع چوب ترموود

چوب ترموود بر اساس روش تولید آن به دو دسته ترمو S و ترمو D تقسیم می شود که هر کدام با توجه به ویژگی که دارند در بخش های خاصی در صنعت استفاده می شوند.

ترموود نوع  S

در این روش حرف S مخفف کلمه ی Stability به معنای ثبات می باشد. در این روش دمای چوب حداکثر تا 180 درجه بالا می رود و مقاومت آن بیشتر می شود. چوبی که بدست می آید با توجه به ثبات و پایداری که نسبت به ترموود D دارد شکل ظاهری آن در طول زمان دچار تغییر نمی شود به همین دلیل بیشتر در فضای داخلی استفاده می شود.

ترموود نوع  D

حرف D در روش ترموود D مخفف کلمه ی Durability به معنا دوام و ماندگاری می باشد. در این روش دمای چوب حداکثر تا دمای 220 درجه سانتی گراد بالا می رود و این باعث ویژگی خاصی نسبت به روش ترمو S می شود که این ویژگی ، ماندگاری و استحکام می باشد. ترموودی که از روش ترمو D بدست می آید بخاطر دوام و استحکام بیشتری که نسبت به تغییرات اب و هوا و رطوبت دارد بیشتر مناسب فضا های با رطوبت بالا و محیط های بیرونی از جمله استخر ، حمام ، در ها و نما های خارجی ساختمان می باشد.

خصوصیات و ویژگی ترمووود

خصوصیات و ویژگی ترمووود

از ویژگی های بارز این چوب می توان به دوام و استحکام آن دربرابر پوسیدگی و عواملی که باعث از بین رفتن چوب می شود نام برد. یکی دیگر از خصوصیات مهم این که می توان سطحی که با ترموود پوشیده شده است را به راحتی با آب شست و نگران پوسیدگی و خراب شدن چوب را نداشت به همین دلیل تمیز کردن آن بسیار آسان است.

ویژگی بسیار مهمی دیگری که این چوب دارد عایق بودن آن در برابر دما و صدا می باشد که به شما کمک می کند تا اتلاف انرژی نداشته باشید و این ویژگی به شما در مدیریت انرژی کمک می کند.

معایب ترمووود

این چوب ترمووود در کنار مزایای زیادی که دارد معایبی نیز دارد. هر چقدر که چوب ترموود خوب باشد، برای تولید آن باید درختان را قطع کرد و این کار باعث از بین رفتن محیط زیست می شود.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که این چوب به تنهایی در برابر اشعه ماورای بنفش مقاومت چندانی ندارد، به همین دلیل با تابش نور آفتاب به چوب ترموود ، چوب به مرور زمان رنگش را از دست می دهد و از کیفیت آن کاسته می شود. البته برای جلوگیری از این آسیب می توان از روغن و رنگ مخصوص آن برای مقاومت در برابر نور خورشید استفاده کرد تا ترموود آسیب کمتری ببیند.

3.2/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *